Rotaract

Rotaract is een internationale organisatie van service clubs voor jongeren van 18 tot 30 jaar. Sinds 1968 krijgen deze jongeren de mogelijkheid zich in te zetten voor het Rotaract ideaal. Vandaag groepeert Rotaract 155.000 jonge volwassenen, verspreid over 146 landen. Zo bestaan er wereldwijd, onder de vleugels van 6.876 Rotary clubs, 6.747 Rotaract clubs.

Rotaract is afgeleid van de woorden Rotary en Action. Hiermee is het duidelijk dat Rotaract, sinds haar oprichting, een programma is van de lokale Rotary clubs (www.rotary.orgwww.rotary.belux.org).

Overal ter wereld zetten Rotaracters zich in voor sociale projecten. Het doel van de Rotaract is dan ook tegemoet te komen aan de sociale en materiële noden uit haar samenleving.

Rotaract is uiteraard ook een sociale aangelegenheid onder vrienden. Het kan bovendien een ideale leerschool zijn op zowel menselijk vlak als op vlak van persoonlijke ontplooiing.

 

Rotaract Mandeleie werd in 1981 boven de doopvont gehouden, onder de vleugels van haar 4 Rotary peterclubs: Roeselare, Izegem, Menen en Tielt.

 

Meer info:

PRESENTATIE

Comments ( 1 )

Geef een reactie