ONZE SOCIALE ACTIVITEITEN

Kerckpop

Na een geslaagde activiteit in Pairi Daiza met de bewoners van Kerckstede in de herfstmaanden is het nu tijd om iets te doen als het zonnetje schijnt. En wie zon zegt, zegt bloemen. Wie bloemen zegt, zegt Flower Power. En wie Flower Power zegt, zegt festival!

 

Rotaract Mandeleie zorgt voor live bands, versiering, drank, een lekkere barbecue, volksspelen en heel veel enthousiasme. Al voor dag en dauw staan de leden tafels en stoelen te versleuren, podiums te zetten en versiering op te hangen. In thema verkleed zijn ze volledig klaar om deze dag onvergetelijk te maken voor de bewoners van Kerckstede!

De hele dag zijn de leden druk in de weer zodat de bewoners samen met hun vrienden en familie kunnen genieten van een heerlijke dag! En genoten hebben ze! De bands zijn nog maar net begonnen met spelen of de mensen staan al op de dansvloer te shaken! Ook de leden van Rotaract Mandeleie zetten hun beste beentje voor en placeren een paar danspasjes, we kunnen ons niet laten doen natuurlijk.

 

Er wordt gedronken, gespeeld, gefeest, gepraat en genoten. Naar de avond toe begint het ineens heerlijk te ruiken naar geroosterd vlees op de barbecue. Algauw staan de mensen in een lange rij aan te schuiven om hun bord te overladen met vlees, groentjes en sausjes en zich wellustig rond te eten.

Na de laatste noot gespeeld is, de laatste worst gegeten is en de laatste danspas geplaatst is wordt het tijd om af te sluiten. Tenten worden afgebroken, volksspelen ingepakt en de laatste glazen afgewassen. Er wordt afscheid genomen van de bewoners, die over deze dag nog lang zullen napraten.


Bellewaerde

“Bellewaerde is een dag met de hele familie vol plezier, avontuur en spectaculaire ontdekkingen in een overweldigende natuur. Nergens anders vinden jullie zulke zalige familieattracties die jullie doen daveren van plezier.”

 

Zo vertelt ons de site van Bellewaerde. Een gedurfde stelling vonden wij van RTC Mandeleie, tijd om de proef op de som te nemen!

 

Test

een dag vol plezier, avontuur en spectaculaire ontdekkingen in een overweldigende natuur

Testpubliek

Een grote delegatie kinderen

Jury

De leden van RTC Mandeleie

 

Laat de test beginnen! Vanaf we aankomen worden we verwelkomd door Leo, de mascotte van Bellewaerde, waarmee we met veel plezier op de foto gaan. Na een korte introductie worden de kinderen losgelaten in het park (onder verantwoordelijke begeleiding natuurlijk!). De kinderen bewijzen dat ze een uiterst nauwgezet en kritisch testpubliek zijn. Verschillende attracties worden meerdere malen en geen enkele rollercoaster, trein of vliegend piratenschip wordt vergeten!

 

‘S Middags wordt over een lekker hamburger al naarstig gediscussieerd welke attracties toch nog maar eens een keer of twee aan een inspectie moeten onderworpen worden. Afspraken worden gemaakt, meest efficiënte routes worden uitgezet en na een lekker ijsje kan de test verdergaan!

 

Rond 18h loopt de dag op zijn einde en kan de uiteindelijke score worden samengeteld. Na wat nadiscussie tussen de kinderen en de jury, is het duidelijk: Het was een dag vol plezier, avontuur en spectaculaire ontdekkingen in een overweldigende natuur. Test geslaagd!


KIA

Naar jaarlijkse traditie, op Paasmaandag, zakken een 300-tal Rotaracters uit West-Vlaanderen en omstreken af naar Torhout. Vandaag werken maar liefst 19 verschillende clubs samen om 250 kinderen een prachtige dag te geven. Vandaag is het Kids In Action, dé sociale Rotaract activiteit van het jaar.

 

Dit jaar keren we terug in de tijd voor het thema, de Middeleeuwen. Ridders, prinsessen, draken, beulen, koningen,… allen zijn aanwezig om een magische sfeer te creëren waarin de kinderen zich kunnen onderdompelen. De opdrachten zijn uitdagend en tof, hindernisparcours, spelletjes, opdrachten en natuurlijk wordt er zoals elk jaar weer een dansje aangeleerd die nog menig feest zal opfleuren.

 

Het is een dag vol spel en plezier, met ontbijt, lunch en goodybag, de kinderen gaan voldaan naar huis.


Avant-première Belle & Het Beest

Vorige week zondag (19/03/17’) was er de avant-première van Belle & Het Beest in de cityscoop te

Roeselare georganiseerd door Rotary Roeselare en Rotary Izegem. In gans België werden op deze dag door

alle Rotary clubs en met de medewerking van Rotaract clubs, eenzelfde avant-première

georganiseerd. We deden dit onder de noemer “Hoofdzaak…er is hoop!”

In 2015 konden we genieten van “Assepoester”, in 2016 was het “Jungle Boek” en in 2017 wordt het

de “Beauty and the Beast” Door een cinematicket te kopen van 15 euro, steunden wij voor 8 euro het hersenonderzoek in België. Wij van Rotaract Mandeleie hebben ervoor gezorgd dat er 40 kinderen extra van deze mooie film konden genieten. Samen goed voor € 320.

 


Bingo @ woonzorgcentrum De Waterdam

We spelen een spel vanavond, of beter gezegd, vanmiddag! Met een mooie delegatie was Rotaract Mandeleie op 28 Januari aanwezig in woonzorgcentrum De Waterdam te Roeselare. Het doel vandaag? De bewoners een entertainende middag bezorgen met de klassier Bingo.

De Waterdam wil in de eerste plaats diensten aanbieden die sterk aanleunen bij de thuissituatie. Een verzorgings- en verpleegteam, aangevuld met logistieke medewerkers en paramedici, staan garant voor zorg op maat. Dag in dag uit hebben OCMW-medewerkers aandacht voor het welzijn en de gezondheid van de bewoners, en wij steken een handje toe.

 

De Mandeleiers verspreiden zich in teams over de vier verdiepingen onder het toeziend oog van onze Interclub Aurélie en de pret kan beginnen! De middag verloopt goed: de bewoners hebben plezier, de Mandeleiers amuseren zich en het verplegend personeel houdt een oogje in het zeil, alles verloopt perfect. Oorspronkelijk waren er voor de winnaars fruitmanden voorzien, maar onder het motto van ‘Delen is het nieuwe hebben’ krijgt iedereen wat.

 

Bingo 1Bingo4

 


 

Nieuwjaarsdiner Mannahuis

Zoals al jaar en dag een traditie is kookte Rotaract Mandeleie ook dit jaar weer een heerlijk kerst/nieuwjaarsdiner voor de vierde wereld van Roeselare. In grote getale waren de leden van Mandeleie aanwezig in het Manna huis te roeselare.

In het Manna huis kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben er iedere werkdag vanaf 10 u terecht voor ontmoeting, een luisterend oor, en een warme maaltijd, tegen een kleine bijdrage van 1,50 euro voor volwassenen en 0,50 euro voor kinderen. Om meer structurele oplossingen te zoeken voor de problemen wordt er samengewerkt met en doorverwezen naar professionele diensten.

Een prachtige initiatief waarbij vele mensen helpen. Ook Mandeleie wil hierbij zijn steentje bijdragen, en zoals we altijd doen, steken we onze handen uit de mouwen! Een heerlijk driegangenmenu (met aangepaste wijnen) werd klaargemaakt voor een goeie honderd mensen. We begonnen met een aperitiefhapje, aansluitend een lekker pompoensoepje, die daarna gevolgd werd door een heerlijk hoofdgerecht, en een smakelijk dessertje. Ook een goeie koffie om de avond af te sluiten ontbrak niet. De mensen aten hun buikje rond, Mandeleie was ook voldaan en de avond voelde een beetje warmer. Tot volgend jaar!

 


Pairi Daiza

Zondag 6 november 2016 was een hoogdag voor Kerckstede vzw en Rotaract Mandeleie. 40 leden van onze club trokken er samen met 24 gasten en 3 begeleiders van Kerckstede op uit naar Pairi Daiza om er een onvergetelijke dag van te maken. Afgaande op de vele blije gezichten, de hartverwarmende reacties die wij van de gasten van Kerckstede mochten ontvangen en de beestige foto’s, mogen we ervan uitgaan dat het echt een onvergetelijke dag was.

 

Kerckstede onthaalt en ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking die bij hen te gast zijn, dit zowel via woonondersteuning, dagondersteuning en individuele begeleiding. De daguitstap naar Pairi Daiza was de eerste samenwerking die wij samen met hen mochten ondernemen en vormt voor ons de basis van een jarenlange samenwerking. Wij kijken er alvast naar uit om de gasten binnenkort nog eens terug te zien en samen terug te blikken op deze mooie dag.

Parie Daiza


 Urban Trail Roeselare voor 11.11.11

Onder het motto “de ochtendstond heeft goud in de mond” stonden de leden van Rotaract Mandeleie op zondag 23 oktober om 6u30 reeds paraat in de Burgerschool te Roeselare om 11.11.11. bij te staan in de organisatie van hun eerste 11.trail: een loopevenement in het centrum van de stad, door stads- en privégebouwen, openbare en commerciële ruimtes en afgesloten locaties. Onze leden stippelden mee het parcours uit en zorgden voor bevoorrading en animatie langs het parcours.

Om 9u30 waagden enkele leden zich zelfs aan de looptocht van 10km, gelukkig stonden hun medeleden hen langs het parcours aan te moedigen.

Ondertussen mochten wij van 11.11.11. reeds vernemen dat het evenement een groot succes was, het zeker voor herhaling vatbaar is en de loop maar liefst 12.000 euro opbracht!

11trail11trail2


Voedselbanken

Op 15 Oktober, een koude zondag, stond Rotaract Mandeleie paraat om zijn sociaal werkjaar in te zetten. De eerste organisatie die we mochten steunen waren De Voedselbanken.

De Voedselbanken verwerpen de nadruk op geld die vaak bij organisaties naar boven komt. Zij willen een actieve en verantwoorde solidariteit bekomen zonder onderscheid van afkomst, tendensen, taal, filosofie of ras.  De Voedselbanken hebben geen enkele politieke of commericiële binding. Perfect voor Rotaract Mandeleie dus! Samen met de Lions van Roeselare gingen we aan de slag in de Delhaize van Roeselare (Hoogledsesteenweg) en Wevelgem. Mensen aanspreken, bonnen uitdelen, ongewilligen overtuigen en dankbare uitroepen schreeuwen na een donatie; er zijn slechtere manieren om een zondag door te brengen.

Leden, oud-leden en stagiairs hebben zich vol overtuiging ingezet, een waar voorbeeld van actief sociaal engagement. Duizenden bonnen werden uitgedeeld en honderden donaties werden in ontvangst genomen. Plezier maken en tegelijkertijd een organisatie steunen die goed doet voor de mensen die het nodig hebben, hiervoor bestaat de Rotaract.

voedselbanken-2

voedselbanken-1